Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-09@01:39:40 GMT

تصادف‌های منجربه جرح و فوت در قم ۳۲.۵ درصد کاهش یافت

تاریخ انتشار: ۴ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۸۶۳۴۲

تصادف‌های منجربه جرح و فوت در قم ۳۲.۵ درصد کاهش یافت

محمد شهیدی روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا،‌ افزود: تعداد تصادف‌ها در پنج ماه امسال، هفت هزار و ۲۲۱ مورد بوده که پنج هزار و ۹۲۲ مورد شهری و یک هزار و ۲۹۹ مورد نیز جاده‌ای بوده است.

وی اضافه کرد: در پنج ماه سال گذشته، ۱۰ هزار و ۷۰۷ تصادف منجر به جرح و فوت در قم رخ‌داده که هشت هزار و ۷۵۴ مورد شهری و یک هزار و ۹۵۳ مورد در جاده رخ‌داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در مدت مشابه امسال و سال گذشته به ترتیب ۹ هزار و ۲۲۱ نفر و ۱۳ هزار و ۲ نفر در تصادف‌ها مصدوم شده‌اند که تعداد مصدومان تصادف‌ها ۲۹ درصد کاهش‌یافته است.

به گفته شهیدی، در پنج ماه پارسال ۵۱ نفر در حوادث ترافیکی جان خود را ازدست‌داده‌اند که امسال با افزایش ۷.۸ درصدی این رقم به ۵۵ نفر رسیده است.

وی خاطرنشان کرد: در همین مدت تعداد تصادف‌ها و مصدومان مرتبط با موتورسیکلت به ترتیب ۳۵ و ۳۱.۷ درصد کاهش‌یافته است.

وی بیان کرد: در پنج ماه امسال ۳۵ هزار و ۴۴۶ ماموریت توسط کارشناسان این مرکز انجام‌شده که نسبت به مدت مشابه پارسال، ۱۴ درصد کاهش‌یافته است، درحالی‌که تعداد تماس‌ها با این مرکز ۲.۵ درصد افزایش نشان می‌دهد.

اورژانس ۱۱۵ استان قم دارای ۲۰ پایگاه جاده‌ای، ۱۹ پایگاه شهری، یک پایگاه هوایی، ۶۰ دستگاه آمبولانس، ۱۰ دستگاه موتورلانس، یک دستگاه اتوبوس آمبولانس و یک فروند بالگرد است.

برچسب‌ها سازمان اورژانس کشور قم سازمان اورژانس قم وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان اورژانس کشور قم سازمان اورژانس قم وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی سازمان اورژانس کشور قم سازمان اورژانس قم وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی پنج ماه درصد کاهش تصادف ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۸۶۳۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بحران کمبود پرستار در کانادا

کارشناسانِ نظام درمانیِ کانادا پس از انجام یک مطالعه آماری دریافته‌اند ۷۰ درصد از مردم این کشور نگران عدم دسترسی به مراقبت‌های بهداشتی ضروری و کارآمد هستند و یکی از عواملی که این معضل را تشدید می‌کند، کمبود پرستار در بخش‌های مختلف درمانیِ کاناداست.

به گزارش ایسنا، در حال حاضر افزایش تقاضا برای دریافت خدمات پرستاری در کانادا بسیار بیشتر از عرضه فعلی است.

کارشناسان آماری کانادا گزارش داده‌اند که در سال ۲۰۲۱-۲۰۲۲ میلادی، پرستاری نسبت به هر شغل دیگری، جایگاه‌های خالی بیشتری در این کشور داشت و پرستاران بیش از ۲۶ میلیون ساعت اضافه کاری داشتند.

سیستم بهداشتی درگیر با کمبود پرستار

مدل‌های پیش‌بینی نیز کمبود ۶۰ هزار پرستار در سراسر کانادا را تا سال ۲۰۲۲ پیش‌بینی می‌کردند و تخمین می‌زنند که تا سال ۲۰۳۰ این تعداد تقریبا دو برابر شود و به بیش از ۱۱۷ هزار پرستار برسد.

کمبود قابل توجهی در تعداد پرستاران وجود دارد و حفظ پرستاران موجود که دارای تحصیلات و تخصص لازم هستند، ضروری است.

در سال ۲۰۲۴، فدراسیون اتحادیه های پرستاری کانادا (CFNU)، یک نظرسنجی از ۵۵۹۵ پرستار انجام داد که ۳۰ درصد آنان از شرایط شغلیِ خود ناراضی بودند و ۴۰ درصد نیز قصد ترک پرستاری یا بازنشستگی را دارند.

بار کاری زیاد و تعداد ناکافی پرسنل

در همین حال اکثر پاسخ دهندگان به نظرسنجی CFNU این ناامیدی را به بار کاری زیاد و تعداد کارکنان ناکافی نسبت دادند. یکی از دلایل افزایش حجم کار، مراقبت از بیماران بیشتر از ظرفیت تخت است. ۷۰ درصد از پرستاران در این کشور گزارش دادند که محل کار آنها به طور منظم بیش از ظرفیت فعالیت دارد.

حتی زمانی که بخش های مراقبتی شاهد کاهش تعداد پرستاران هستند، نیازهای بیمار تغییر نمی کند و تعداد کمتری از پرستاران باید این نیازها را برآورده کنند. پرستاران همچنین تحت تأثیر کمبود در سایر بخش ‌های بهداشتی مانند فیزیوتراپی هستند و مجبور هستند وظایف اضافی هم برای رفع نیازهای بیماران داشته باشند.

تعداد پرسنل ناکافی، بار کاری پرستار را به بالاتر از نیازهای عادی افزایش می دهد و می تواند ایمنی بیمار را نیز تهدید کند. هنگامی که کارکنان کافی وجود ندارد، پرستاران از بخش‌های دیگر ممکن است برای پوشش دادن این خلا متحمل بار اضافی شوند. به عنوان مثال، پرستاری که در بخش ارتوپدی مشغول فعالیت است، ممکن است به بخش مغز و اعصاب منتقل شود.

۴۲ درصد از پرستاران در نظرسنجی CFNU در سال گذشته مجبور به نقل مکان برای انجام وظایف دیگر شدند و ۴۰ درصد از آنها اذعان کردند برای بخش مراقبتی که به آن اعزام شده اند آموزش کافی ندیده اند.

تعداد کارکنان ناکافی بی‌تردید می تواند منجر به کاهش مراقبت‌ها از بیمار در جایی که نیازهای بیمار برآورده نشده است، شود. مثال‌های رایج عبارتند از تأخیر یا عدم پاسخگویی به زنگ‌های تماس بیمار یا کمک به مراقبت شخصی.

در همین حال، نگرانی پرستاران در مورد ارائه مراقبت های نامرغوب بر حفظ شغل توسط آنها تأثیر می گذارد زیرا ممکن است ناراحتی اخلاقی را تجربه کنند. پریشانی اخلاقی با افزایش قصد ترک شغل یا حرفه ارتباط زیادی دارد.

داشتن اضافه کاری‌های اجباری و نداشتن زمان مناسبت بین شیفت‌های کاری برای ریکاوری هم یکی دیگر از معضلات حرفه پرستاری در کاناداست.

پیامدهای کمبود پرستار

به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، عوامل مرتبط با ساعت کار پرستاران بر ایمنی بیمار تأثیر می گذارد. مطالعه CFNU نشان داد شیفت های طولانی منجر به نقص در مراقبت از بیمار می شود و پرستاران کاهش قدرت بدنی، تمرکز و توانایی دلسوز بودن را گزارش می دهند. خستگی منجر به اشتباهات دارویی نیز می شود.

خستگی با خواب آلودگی و مشکل در بیدار ماندن، هم در شیفت کاری و هم در هنگام رانندگیِ پرستاران به سمت خانه پس از پایان شیفت کاری مرتبط است. این وضعیت یک خطر جدی برای بیماران، پرستاران و همه کانادایی ها در جاده ها است.

مشخص شده است که خستگی مداوم بر سلامت پرستاران تأثیر می گذارد. این وضعیت بر حضور و غیاب کاری تأثیر می‌گذارد که کمبود را بیشتر می‌کند.

کارشناسان می‌گویند: همه کانادایی ها باید نگران کمبود پرستار باشند و بدون تلاش برای حل این بحران جدی در نظام درمانی این کشور، توانایی کانادایی‌ها برای دسترسی به مراقبت ایمن و دلسوزانه به خطر خواهد افتاد.

این مقاله از The Conversation تحت مجوز Creative Commons بازنشر شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • افزایش بارش‌ها در آذربایجان شرقی
  • بحران کمبود پرستار در کانادا
  • آخرین وضعیت بازار مسکن تهران در فروردین ۱۴۰۳+ اینفوگرافیک
  • شاخص های مهم صنعت ریلی در سال ۱۴۰۲ منتشر شد
  • افزایش ۲۰۰ میلیون دلاری دارایی‌های ارزی
  • جهان در سراشیبی سقوط نرخ تولد
  • جلوی افت موالید را گرفتیم/ رشد نرخ باروری در ۱۴ استان
  • رشد نرخ باروری در ۱۴ استان/ تنها نیمی از قانون اجرا شده است
  • دفاع «بانکی» از قانون جوانی جمعیت/ رشد نرخ باروری در ۱۴ استان
  • فرزین: نرخ رشد پول به ۱۶ درصد رسید